فایل کده

فروش فایل

فایل کده

فروش فایل

علوم قرآنی

[ad_1] علوم قرآنی فروشگاه فایل فروش

علوم قرآنی

علوم قرآنی دسته: مطالعات خانواده
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 9 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 14

علوم قرآنی

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

مقدمه

متقدمان یا مفـسران پیشین در تعریف علوم قرآنی چنیـن معتـقد بودند که علوم قرآنی به مجموعه علوم ومعارف بشری گفته می شود که انسان می توانـد با تدبیر وتفـکر در آیـات قرآن به این علوم ومعارف دست یابد مثل: علم تاریخ،  نجوم،طب و اما مفسران ومتأخران باتدبیر درآیات در آیات قران به این نکـته دست یافتند که مقصود از قرآن چنان که خدای سبـحان بـارها درقرآن به آن اشاره کرده است هدایت آفرینی در جوامع انسانی می باشد .

ازاین روگاه برحسب ضرورت آیاتی درقرآن وجودداردکه خبرازآینده می دهد وبرخی ازعلوم ومعارفی را که بشردرآینده به آن دست می یابداگرچه به اجمال بااشاره بیان می کند همچنان که در آیات قرآن داستان های امت های پیشین فراوان دیده می شود و آیات مربوط به توحید ومعاد  ونیز آیات احکام در قرآن وجود دارد ازاین رو نمی توان قرآن را صرفأ یک کتاب علمـی یا کتابی تاریخی تلقی کرد .

ازاین رو تعریفی که از علوم قرانی بیان شده چنین است:

علوم قرانی به مجموعه علوم، مقدمات ومعارفی گفته می شود که برای فهم  درست آیات قرآن نیازمند به فراگرفتن آن علوم هستیم مثل: شأن نزول، مکی ومدنی،علم اصول، تاریخ اسلام و .باتوجه به آنچه گفته شدبرای درک صحیح مراد و مقصود خدای سبحان بایدانسان پیش ازپرداختن به علم تفسیرمقدماتی را ازعلومی که مربوط به علم تفسیر است بداند.

شأن نزول یاسبب نزول: آیـات قرآن به طورکلـی به2 قسمت اعظـم قرآن را تشکیل می دهد.آیاتی است که به اراده الهی وابتدأ بر پیامبر وحـی شده بدون آنکه حادثه یا رویدادی ویا ایجادپرسشی سبب زول آن آیات شود. قسم دیگری از آیـات قرآن که بخـش کمی از قرآن را تشکیـل می دهد به دنبـال حادثه یا رویداد ویا ایجاد پرسشی بر پیامبر نازل شده است که اصطلاحأ به آن حادثه یا پرسش که سبب نزول آیه ،آیات یا سوره ای از قران شده است را سبب نزول یا شأن نزول می گویند. مانند : پرسش: یسئلونک عن الساعه، یسئلونـک عن الروح و . حادثه: حادثه ظهار، حادثه افک، حادثه نجوی.

الف) مکی ومدنی: درباره تعریف مکی ومدنی بودن سوره های قـرآن 3 معیار وجود دارد:

  1- معیار مکانی: برخی از قران پژوهان معتقدند که آیات و سوره هایی که در مکه نازل شده باشندمدنی هستند اما این تعریف،تعریفی جامع ودرستی نیست زیرادرقرآن به آیات وسوره هایی برمی خوریم که نه درمکه نازل شده اند نه در مدینه مثل آیاتی که درغدیرخم نازل شده یا آیاتی که درغزوه تبوک نازل شده است.درچنین صورتی تقسیم بندی ها متعدد می شود وما ناگزیریم که قرآن را به اقسام متعددی تقسیم کنیم.

 1- معیار خطابی: برخی دیگر از قران پژوهان براین باورندکه سوره هایی که در آن ها یا ایهـا النـاس بکار رفته مکی هستند زیرا در شهر مکه هم مسلمانان بودند هم کفار ومشرکان که تعداد مشرکان بیشتر از مسلمانان بود وسوره هایی که درآنها تعبیریا ایها الذین آمنوا ذکرشده باشدمدنی هستندزیرابیشتر ساکنان مدینه مسلمان بودند.

این معیار خطاب نیز معیار درستی بـرای تشخیص سوره های مکی و مـدنی نیسـت، زیرا 1ـ دراین تعبیر استسنائـاتی وجود دارد یعنی در قرآن سورهـایی هستنـد که مکی اند امـا در آنها تعبیر یا ایهـا الذین آمنوا بکار رفته و بلعـکس سوره هایی مدنی هستند اما در آنها تعبیر یا ایها الناس بکار رفته اسـت .2- در بعضی ازسورههای قرآن هیچ یک از این2تعبـیر وجود نـدارد،درچنیـن مواقعی چگونه تشخیص دهـیم که سوره مکـی است یامدنـی ، مثل سوره های کوتـاه پایانی قرآن.3- در برخی ازسوره های قرآن تعابیری مانند : یا ایها النبی، یا ایها الرسول وجود دارد اما نمی توان تشخیص داد که ایـن سوره ها مکی هستند یا مدنی. زیرا پیامبر هو درشهرمکه وهم در شهرمدینه با تعابیر نبی و رسول مورد خطاب واقع می شود.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : علوم قرآنی , علوم قرآنی

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

علوم قرآنی
[ad_2] علوم قرآنی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.