توبه
قیمت فایل فقط 2,400 تومان
انابه یا بازگشت از گناه
قاعده آن است که بشر مطابق قانون فطرت و مقتضای عقل پیوسته در راستای بندگی خدای بزرگ و مهربان گام بردارد و مطیع باشد اما علی رغم آن وظیفه به خطا می رود و گناه و معصیت می کند .
اینک خلق حسن و خصلت نیکوئی انسانی می طلبد که در گناه و انحراف اصرار نورزد و در هر موقعیتی که هست انحراف و گناه را متوقف کند و برگردد که در علم اخلاق این توقف و بازگشت به اصل عبودیت را توبه می نامند .
توبه از خصلتهای بسیار پسندیده و مطلوب است و حاکی از سلامت نسبی روح تائب می باشد یعنی نشان می دهد که فرد گناهکار هر چند معصیت کرده و از راه مستقیم منحرف شده اما وجدان فطری او منتفی نشده است و سر انجام به زشتی اعمال خود توجه نموده و از ادامه گناه منصرف شده .
معاویه بن وهب قال سمعت ابا عبدالله یقول : اذا تاب العبد توبه نصوحاً [1] احبّه الله فستر علیه فی الدنیا و الاخره
[1] در رابطه با توبه نصوح از رسول خدا نقل شده است که مراد توبه ای است که دیگر پس از آن گناه نکند از شیخ بهایی نقل شده که گفته است مفسروین برای نصوح وجوهی ذکر کرده اند اول : اینکه یعنی توبه ای که مردم را نصیحت کند و از مردم بخواهد که همانند او باشند و دست از گناهان بکشند . دوم : یعنی توبه ای که برای خدا خالص و پاک باشد که حتی به خاطر ترس از آتش هم توبه نکرده است بلکه صرفاً برای رضای خدا توبه نموده باشد . سوم : آنکه نصوح یعنی جمع وجود نمودن و تألیف کردن چنانکه خیاط به وسیله نخ و سوزن قطعه های پارچه و لباس را به یکدیگر وصل می کند تائب از گناه نیز به وسیله توبه تفرقه ای که از ناحیه گناه در دین پیدا شده بر طرف می سازد و میان دین خود الفت ایجاد می کند .
قیمت فایل فقط 2,400 تومان
قیمت فایل فقط 2,400 تومان